This site uses own and third party cookies to improve our services by obtaining analytical data on your browsing habits. If you continue to browse, we consider that you accept their use. For more information, click hereX

Sant Cugat hosts the kickoff meeting for Ethics4Sports

Condividi
26/01/2016

En aquesta primera jornada s'han presentat les cartes ètiques de l'associació Sant Cugat Creix i del club italià Anderlini, s'han definint les dates obligatòries per presentar tota la documentació, s'ha dut a terme el cronograma amb les properes trobades i s'ha decidit quin serà el nou logotip del programa

Aquest dilluns i dimarts s'ha dut a terme la primera trobada de treball entre els set socis del projecte europeu E4S (Ethic4Sports): l'Ajuntament de Sant Cugat, l'associació Sant Cugat Creix, la Scuola di Pallavolo Anderlini, l'Erg Iserlhon, l'AFC Barwell i les universitats de Rennes 2 i de Leicester.

Aquest projecte està impulsat per la Unió Europea i està inscrit dins del programa Erasmus+, que destinarà prop de 400.000 a impulsar diferents iniciatives per fomentar la bona governança en l'esport i l'ètica en la seva pràctica.

En aquesta primera jornada s'han presentat les cartes ètiques de l'associació Sant Cugat Creix i del club italià Anderlini, s'han definint les accions pel període 2016-2018, s'ha confeccionat el cronograma amb les properes trobades i s'ha decidit quin serà el nou logotip del programa.

Aquest projecte es desenvoluparà en un termini de dos anys i es durà a terme en tres fases: una primera de desenvolupament, una segona d'implantació i una tercera d'avaluació.

La propera reunió serà a principis de juny i tindrà lloc a la ciutat italiana de Mòdena i servirà per analitzar el contingut de cada carta ètica dels clubs.

El regidor d'Esports, Eloi Rovira, ha valorat molt positivament la jornada i creu que la carta ètica de Sant Cugat Creix i Anderlini són un bon punt de partida del projecte. “Ara bé, cal veure si aquestes cartes s'adapten al que ells han vingut fent, si serveixen de referent, si evolucionen, milloren o si s'adapten a les característiques sociològiques dels altres països”.

Cadascun del socis s'encarrega d'una part del projecte i cal afegir que la universitat francesa de Rennes i l'anglesa de Leicester seran les encarregades d'avaluar els projectes amb un programa informàtic.

El president de l'associació Sant Cugat Creix, Albert Salarich, es mostra satisfet amb els resultats, ja que ja s'han decidit les tasques que es faran, però ha destacat que “cal concretar les característiques de l'aplicació informàtica que es vol desenvolupar i que ajudarà a formar als esportistes”. 

 

Una carta ètica comuna dins i fora del terreny de joc

 

El programa Ethics4Sports permetrà situar Sant Cugat a nivell internacional en l'àmbit de la bona governança en l'esport i la seva pràctica. La carta ètica impulsada per Sant Cugat Creix ha de servir com a punt de partida per estendre l'ètica dins i fora del terreny de joc entre els partners associats.

 

Ethis4Sports team meeting in Sant Cugat. (Iamge: Jordi Garcia)
Kickoff meeting at Sant Cugat city council for the project ethics4sports (Foto: Jordi Garcia)
Kickoff meeting at Sant Cugat city council for the project ethics4sports (Foto: Jordi Garcia)
Kickoff meeting for ethics4sports project
Kickoff meeting for ethics4sports project
Kickoff meeting for ethics4sports project
Kickoff meeting for ethics4sports project
i partner del progetto
SUL PROGETTO

Programme: Erasmus+
Key action: Sport
Action type: Support to Collaborative Partnerships
Call: EAC-A04-2014
Project title: Ethics4Sports
Project acronym: E4S
Application Nr:  567220-EPP-1-2015-2-ES-SPO-SCP
Grant agreement Nº:  2015 – 3769 / 001 – 001

Profile in Europeal Comission

SEGUICI

           

 

Subscribe to our Newsletter to be informed

The European Commission support for the production of this publication does not constitute an endorsement of the contents which reflects the views only of the authors, and the Commission cannot be held responsi­ble for any use which may be made of the information contained therein.
Tutti i diritti riservati - 2016